Percheziţii în Bucureşti şi alte şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţa, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Bacău şi Iaşi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu materiale de construcţii, prejudiciul fiind estimat la un milion de lei , informează Poliţia Capitalei.

2124 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi alte şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţii în Bucureşti şi alte şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "din datele administrat în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2012, reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin intermediul mai multor societăţi comerciale cu comportament tip "fantomă" pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii)achiziţionate intracomunitar".

Prejudiciul total adus bugetului de stat este aproximativ de 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de "spălare de bani" se ridică la 2.000.000 de lei.

34 de persoane vor fi aduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici