Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, Constanţa şi Călăraşi într-un caz de evaziune fiscală

O sută de poliţişti fac, joi dimineaţă, 38 de percheziţii la sediile unor firme din Bucureşti, Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului depăşeşte 5 milioane de euro.

533 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, Constanţa şi Călăraşi într-un caz de evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, Constanţa şi Călăraşi într-un caz de evaziune fiscală

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fac cele 38 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele persoanelor care coordonează activitatea acestora.

La activităţi participă aproximativ 100 de poliţişti.

Potrivit IGPR, percheziţiile vizează reprezentanţii unor societăţi comerciale, care şi-au desfăşurat activitatea în domeniul agricol, al construcţiilor şi comerţului şi care ar fi evidenţiat cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de "societăţi-fantomă”, precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă.

Un număr de 47 de persoane urmează să fie audiate.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 25 de milioane de lei, respectiv peste 5 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici