Percheziţii în Capitală. Mai multe persoane, bănuite că ar fi furat peşte dintr-un lac privat şi l-ar fi vândut fără autorizaţiile necesare

Poliţiştii efectuează, joi, 8 percheziţii în Bucureşti, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi furat peşte dintr-un lac privat şi apoi l-ar fi vândut fără a deţine autorizaţiile necesare, marfa fiind depozitată în condiţii improprii, în maşini, pentru o perioadă lungă.

519 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală. Mai multe persoane, bănuite că ar fi furat peşte dintr-un lac privat şi l-ar fi vândut fără autorizaţiile necesare

Percheziţii în Capitală

„Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2019 – prezent, mai multe persoane din Bucureşti ar fi sustras, în mod frecvent, peşte dintr-un lac proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deţinere. Peştele ar fi fost depozitat, transportat şi comercializat, fără documente legale şi fără respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi de siguranţă a alimentelor, către diverse societăţi sau pieţe agroalimentare din Bucureşti şi către populaţie”, informează IGPR, printr-un comunicat de presă.

Peştele provenit din astfel de surse nu respectă cerinţele minimale impuse de legislaţia europeană şi română cu privire la siguranţa alimentelor (lipsa autorizaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru depozitarea, transportul şi comercializarea peştelui), reprezentând un pericol pentru sănătatea umană.

„Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi depozitat peştele o perioadă lungă în autovehicule şi l-ar fi transportat fără autorizaţie sanitar veterinară”, mai transmite sursa citată.

Persoanele vizate vor fi conduse la parchet pentru audieri.

Activităţile se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în cauză fiind efectuate cercetări pentru infracţiunile de comercializare de produse alterate, furt calificat, deţinere, transport si comercializarea fără documente legale a peştelui, precum şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici