Percheziţii în Olt şi Gorj pentru evaziune fiscală

Poliţiştii şi procurorii fac miercuri 11 percheziţii în judeţele Olt şi Gorj la o firmă şi mai multe puncte de lucru ale acesteia, fiind făcute cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată.

355 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Olt şi Gorj pentru evaziune fiscală

Percheziţii în Olt şi Gorj pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie, la sediul unei firme şi la mai multe puncte de lucru ale acesteia, din judeţul Olt şi un mandat de percheziţie, la sediul unei persoane juridice, din judeţul Gorj, cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări a reieşit faptul că reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, din oraşul Balş, judeţul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziţii de produse alimentare şi nealimentare, de la un lanţ comercial din România, în numele unei asociaţii de proprietari din judeţul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei. Astfel, produsele achiziţionate ar fi fost comercializate prin intermediul lanţului de magazine şi al unităţilor de alimentaţie publică deţinute de societatea în cauză, fără că operaţiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei”, potrivit Poliţiei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente care privesc evidenţa contabilă a societăţii comerciale din oraşul Balş, pentru perioada 2016 – 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici