PERCHEZIŢII în Suceava şi Rădăuţi: Sunt vizate mai multe dosare de retrocedări. Trei magistraţi, ridicaţi şi duşi la audieri în Capitală

Percheziţiile făcute de DNA în Suceava şi Rădăuţi au vizat şi Primăria municipiului Rădăuţi, anchetatorii fiind interesaţi de un dosar privind modul în care o firmă locală a intrat în posesia sediului Bibliotecii municipale din oraş, a declarat, duminică, primarul Aurel Olărean.

2780 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Suceava şi Rădăuţi: Sunt vizate mai multe dosare de retrocedări. Trei magistraţi, ridicaţi şi duşi la audieri în Capitală

PERCHEZIŢII în Suceava şi RădăuţiL Sunt vizate instituţii judiciare şi firme, într-un dosar de corupţie

Olărean a declarat corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii au solicitat documente privind dosarul Bibliotecii municipale, care din 2011 a fost evacuată, fiind preluată de o firmă a unui om de afaceri local, Arcadie Plămadă.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Arcadie Plămadă a cumpărat activele vechii Întreprinderi Comerciale de Stat din Rădăuţi şi a avut mai multe procese cu Primăria municipiului prin care revendica spaţiul în care funcţionează Biblioteca municipală şi a obţinut dreptul de proprietate pe aceste spaţii, iar în 2011 biblioteca a fost evacuată.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile în Rădăuţi vizează şi retrocedări de terenuri în zonă, din perioada 2005-2006, fiind vizat un alt om de afaceri local.

Unul dintre procurorii vizaţi este Dumitru Dâmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, acesta fiind adus duminică la sediul parchetului pentru efectuarea unei percheziţii.

În acelaşi dosar ar fi vizaţi şi doi judecători din Rădăuţi, Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, dar şi comisarul şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Între locaţiile vizate de percheziţii a fost şi un pub din municipiul Suceava.

Surse judiciare declaraseră pentru MEDIAFAX că trei magistraţi suceveni au fost ridicaţi şi aduşi la audieri în Capitală, în urma percheziţiilor efectuate de DNA duminică dimineaţă, la instituţii judiciare, domicilii şi firme din Suceava şi Rădăuţi.

Dosarul în care sunt cercetaţi aceşti magistraţi vizează fapte de corupţie, şi anume luare de mită pentru emiterea unor soluţii favorabile în dosare de retrocedări de terenuri, au precizat sursele citate.

Percheziţiile în cazul magistraţilor din dosar au fost încuviinţate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit unui comunicat transmis anterior MEDIAFAX, în judeţul Suceava, au avut loc mai multe percheziţii la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, precum şi în anii 2005 şi 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

"În cursul zilei de 22 iunie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instituţiile competente, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii situate în municipiile Suceava şi Rădăuţi, precum şi în alte localităţi din judeţul Suceava, la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane", potrivit DNA.

Anchetatorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici