Percheziţii la Cugir, fiind vizate zeci de persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă

Un număr de 27 de perchiziţii care vizează aproximativ 40 de persoane, membri ai unei grupări acuzate de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului, au loc, joi dimineaţă, în Cugir, judeţul Alba, la acţiune participând aproximativ150 de poliţişti şi jandarmi.

849 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Cugir, fiind vizate zeci de persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă

Percheziţii la Cugir, fiind vizate zeci de persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă (Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Un număr de 27 de perchiziţii care vizează aproximativ 40 de persoane, membri ai unei grupări acuzate de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului, au loc, joi dimineaţă, în Cugir, judeţul Alba, la acţiune participând aproximativ150 de poliţişti şi jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acţiunea poliţiştilor vizează aproximativ 40 de persoane, majoritatea din Cugir, care sunt acuzate că s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni cu violenţă, infracţiuni contra patrimoniului şi infracţiuni prin care s-a adus atingere bunelor moravuri, ordinii şi siguranţei publice.
Luminiţa Prodan a spus că la ora transmiterii acestei ştiri sunt în desfăşurarea 27 de perchiziţii - 26 în Cugir şi una în Sibiu.
Potrivit sursei citate, la acţiune participă 124 de poliţişti şi 30 jandarmi şi sunt folosite 36 de autoturisme.
Prodan a mai spus că cele 40 de persoane vizate de această acţiune urmează să fie aduse la audieri la Alba Iulia, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
Surse apropiate anchetei au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că gruparea vizată de acţiunea poliţiştilor s-a format în ultimii ani la Cugir şi este acuzată de numeroase fapte, printre care un număr mare de furturi, loviri, ameninţări şi tentativă de omor.
Potrivit surselor citate, în luna aprilie, în perioada sărbătorilor de Paşti, o parte din membrii grupării l-au bătut cu bestialitate pe un bărbat, agent de pază la o discotecă din Cugir, în urma incidentului victima ajungând în stare foarte gravă la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici