Percheziţii la o firmă din Piteşti a deputatului PSD Cătălin Rădulescu: "Ştiu de vineri despre acţiunile împotriva mea. Nu îmi e teamă, altora să le fie"

Procurorii DNA fac percheziţii la locuinţa din Piteşti a deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi la o firmă de construcţii la care acesta este acţionar majoritar, surse judicare afirmând că anchetatorii caută documente privind licitaţii publice.

2236 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o firmă din Piteşti a deputatului PSD Cătălin Rădulescu: "Ştiu de vineri despre acţiunile împotriva mea. Nu îmi e teamă, altora să le fie"

Cătălin Rădulescu (Imagine: www.cdep.ro)

Conform unor surse judiciare, la ora transmiterii acestei ştiri procurorii DNA verifică mai multe documente la sediul unei firme controlate de Cătălin Rădulescu şi pe care acesta a şi administrat-o înainte de a deveni parlamentar. Astfel, sunt vizate documente care au legătură cu licitaţii publice pentru asfaltări.

Cătălin Rădulescu: Ştiu de vineri despre acţiunile împotriva mea. Nu îmi e teamă, altora să le fie

"Ştiu exact ce s-a pus la cale şi de către cine, chiar de vineri. Ei s-au dus acolo cu presa, a fost totul aranjat, ştiam de vineri că vor fi o mulţime de acţiuni împotriva mea. Nu vreau să comentez pentru că nu ar fi bine, până la urmă verifică o companie. Eu sunt unul dintre patroni, dar este un alt administrator, eu nu am administrat compania şi habar nu am ce se întâmplă în această companie", a spus deputatul PSD, susţinând că a fost ameninţat.

El a precizat că administrator al acestei firme este fratele său, care a fost chemat la acţiunea anchetatorilor.

Întrebat dacă îi este teamă, el a spus că nu are de ce să îi fie teamă: "De ce să îmi fie teamă? Nu mi-e teamă, să le fie teamă altora de ce pot eu să spun. Sunt medic de profesie şi toată viaţa mea am fost în slujba oamenilor. Nu îmi fac niciun fel de problemă".

Întrebat, de asemenea, de unde crede că vin ameninţările la adresa sa, el a spus: "Ameninţările pot veni din zona judeţului Argeş, ştiţi cum este acest judeţ (...) Suntem într-o ţară în care totul se face la comandă politică".

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că procurorii nu au descins şi la locuinţa sa, ci numai la sediul firmei de construcţii Concordia Con.Strade din Piteşti.

"Este o companie (Concordia Con.Strade -n.r.) care lucrează şi a câştigat numai licitaţii publice. (...) În Argeş am lucrat foarte puţin. Este un contract pe la Constanţa, mai sunt câteva contrcate. Din sute de licitaţii la care a participat în trei, patru ani de zile a câştigat trei sau patru licitaţii. În rest, a fost eliminată de pe locul întâi (...) Probabil aşa au învăţat unii şi alţii, că o competiţie politică înseamnă răzbunare, înseamnă acţiuni de genul ăsta, să trimiţi DNA-ul la companii să verifice lucrări şi chestiuni de genul ăsta. Asta au învăţat ei în Argeş, asta vor face totdeauna", a spus Cătălin Rădulescu.

În urmă cu o lună, deputatul Cătălin Rădulescu posta pe internet un mesaj adresat "tuturor corupţilor", prin care le dădea "sfatul prietenesc": "Bucuraţi-vă de posturile pe care le aveţi, pentru că altfel s-ar putea să intraţi într-un război pe care îl veţi pierde şi să vă petreceţi anii prin locuri care nu vă vor place”.

"Le transmit un mesaj tuturor corupţilor din opoziţie sau din propriul partid sau USL: nu fiţi liniştiţi, pentru că dacă credeţi că dacă unii din voi v-aţi aranjat dosarele de la DNA aţi scăpat şi chiar aveţi tupeu să vă gândiţi ca sunteţi spălaţi şi curaţi şi vă gândiţi să candidaţi la un anumit moment la şefia Consiliului Judeţean Argeş. Mai gândiţi-vă pt că nu aţi reuşit să mă păcăliţi nici pe mine nici argeşenii. Poate că vreţi sa faceţi înţelegeri cu anumiţi primari care vă aseamănă, însa nu-l credeţi prost pe premier chiar daca vă bazaţi pe prietenii sus puse (…) Vă atenţionez, băieţi, nu îmi forţaţi mâna . Gata, luaţi mâna coruptă de pe acest judeţ. Argeşenii au nevoie de altceva . Nu de şoferi, ospătarii, foşti securişti, foşti informatori , nu facem raliu cu Argeşul şi nici spectacole care să îl păcălească pe premier . Vă dau un sfat prietenesc: bucuraţi- vă de posturile pe care le aveţi pt că altfel s-ar putea să intraţi într- un război pe care îl veţi pierde şi să vă petreceţi anii în locuri care nu va vor place", le transmitea deputatul printr-un mesaj pe Facebook adresat "corupţilor" din Argeş.

În acelaşi mesaj, el mai spunea că vrea ”un Argeş cu poliţie necoruptă, cu un DNA corect”.

Contactat telefonic, deputatul Cătălin Rădulescu declara, la acel moment, că mesajul său de pe Facebook este "un semnal de alarmă".

De asemenea, întrebat cine sunt corupţii cărora li se adresează, deputatul argeşean afirma, în ianuarie, că nu va da nume şi că instituţiile statului şi presa trebuie să facă publice numele corupţilor.

Cătălin Rădulescu mai afirma la acel moment că nu este normal ca licitaţiile să fie câştigate de firme de pe locurile cinci sau şase şi că anul acesta lucrează la un proiect de lege prin care susţine ideea ca la licitaţiile publice să se facă mai întâi "o evaluare tehnică a concurenţilor", iar după această evaluare firmele participante să depună oferte financiare.

Procurorii DNA fac percheziţii, luni, la sediul SC Concordia Con.Strade SRL din Piteşti, la care deputatul PSD este acţionar majoritar, fiind vizate documente care ar avea legătură cu licitaţii publice pentru asfaltări.

Potrivit declaraţiei de interese din iunie 2013, Cătălin Rădulescu este asociat la SC Concordia Con.Strade SRL, având 73.500 de părţi sociale în valoare de 735.000 de lei. De asemenea, el a fost director general al acestei firme, obţinând, în 2011, 11.677 de lei ca beneficii, potrivit declaraţiei sale de interese.

Cătălin-Marian Rădulescu a fost ales, în 2012, deputat în colegiul uninominal nr. 9 din Argeş.

El a mai fost deputat şi în perioada 1990-1992.

În 2005, el s-a înscris în PSD Argeş, iar în 2011 a fost ales vicepreşedinte PSD - diaspora şi Coordonator PSD - Republica Moldova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici