Percheziţii la persoane care au solicitat fonduri prin Start-Up Nation cu acte false

Poliţiştii din Dâmboviţa fac, joi, 12 percheziţii în Târgovişte, Titu şi comuna Dragodana, la persoane care, prin intermediul unor firme, au solicitat fonduri garantate de stat prin porgramul Start-Up Nation pentru IMM-uri cu acte false, creând un prejudiciu de aproape un milion de lei.

464 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la persoane care au solicitat fonduri prin Start-Up Nation cu acte false

Percheziţii la persoane care au solicitat fonduri prin Start-Up Nation cu acte false

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, fac, joi, 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte, oraşul Titu şi în comuna Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune.

Din cercetările care se fac sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a reieşit că, în perioada iunie 2019 - decembrie 2021, şase persoane, prin intermediul a cinci societăţi comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri.

Finanţarea ar fi fost obţinută de la mai multe bănci, prin intermediul unor documente care ar fi fost falsificate.

Prejudiciul este de 994.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici