Percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava într-un caz de trafic de influenţă/ Directorul executiv, cercetat pentru primire de mită

Procurorii DNA Suceava fac, marţi dimineaţa, percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi la două locuinţe într-un caz de trafic de influenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

691 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava într-un caz de trafic de influenţă/ Directorul executiv, cercetat pentru primire de mită

Percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava într-un caz de trafic de influenţă

Potrivit DNA Suceava, procurorii anticorupţie fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind fapte de corupţie, comise în perioada 2016-2017, respectiv trafic de influenţă şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinaţii publicităţii.

Astfel, marţi dimineaţa, au loc percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi în două alte locaţii, domiciliile unor persoane fizice.

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, cercetat pentru primire de mită

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, este cercetat după ce ar fi primit 4.000 de lei de la un angajat pentru a fi menţinut în funcţia de conducere pe care o avea în instituţie şi ar fi intervenit într-un concurs în favoarea unui candidat.

Potrivit DNA Suceava, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, este acuzat de trafic de influenţă pentru că, în mai anul trecut, respectiv în octombrie, ar fi pretins şi primit de la un angajat, martor în dosar, câte 2.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Chitul ar fi promis, în schimbul banilor, că îl va menţine pe angajatul respectiv în funcţia de conducere deţinută la Casa Judeţeană de Pensii Suceava.

De asemenea, Camelia Chitul mai este cercetată pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, întrucât anul trecut şi la începutul acestui an l-ar fi determinat pe angajatul respectiv să întocmească şi să-i remită întrebările şi răspunsurile pentru două concursuri, pe care, la rândul ei, le-a transmis mai departe unui candidat agreat, în aşa fel încât acesta să fie declarat admis şi să ocupe funcţia vacantă.

Procurorii DNA Suceava au făcut, marţi dimineaţa, percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi la două locuinţe într-un caz de trafic de influenţă,. Procurorii susţineau că fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind fapte de corupţie, comise în perioada 2016-2017, respectiv trafic de influenţă şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinaţii publicităţii.

Astfel, marţi dimineaţa, au avut loc percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi în două alte locaţii, domiciliile unor persoane fizice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici