Percheziţii la Serviciul Permise Constanţa, în legătură cu maşini înmatriculate ilegal

Procurorii DIICOT au anunţat că vineri dimineaţă au fost făcute 15 percheziţii la Serviciul Permise de Conducere Constanţa, precum şi la locuinţele mai multor persoane cercetate pentru falsificare a documentelor de înmatriculare a unor autovehicule.

67 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Serviciul Permise Constanţa, în legătură cu maşini înmatriculate ilegal

Percheziţii la Serviciul Permise Constanţa, în legătură cu maşini înmatriculate ilegal (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul teritorial Constanţa au efectuat un număr de 15 percheziţii domiciliare simultane la Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Autovehicule Constanţa, precum şi în imobilele aparţinând membrilor unui grup infracţional organizat", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Astfel, anchetatorii cercetează un caz de de falsificare a documentelor de înmatriculare a unor autovehicule, precum şi a plăcuţelor de înmatriculare corespunzătoare, lucru care a permis înscrierea în circulaţie şi vânzarea mai multor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile de înscriere şi omologare RAR.

La acţiune participă lucrători ai B.C.C.O. Bucureşti şi ai Jandarmeriei Române.

La rândul său, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa, Romeo Tecău, a declarat că descinderile şi percheziţiile fac parte dintr-o acţiune a Ministerului Public, care vizează activitatea unei alte structuri care nu este în subordinea serviciului, dar colaborează cu Serviciul de Permise, fără a menţiona despre ce structură este vorba.

El a precizat că activitatea serviciului a fost blocată vineri de către procurorii DIICOT Bucureşti, pentru ca o parte din arhiva serviciului, care este comună cu cea a respectivei structuri, să poată fi verificată de aceştia.

Tecău a susţinut că niciunul dintre lucrătorii Serviciului Permise nu este vizat de această anchetă.

Sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, aflat în subordinea Prefecturii, este închis, la uşa insituţiei aflându-se luptători de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă, care nu permit accesul în sediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici