Percheziţii la Spitalul Judeţean şi Pediatrie Braşov. A fost vizat un medic radiolog care ar fi promovat fraudulos

Percheziţiile la Spitalul Judeţean Braşov şi Spitalul de Pediatrie Braşov au vizat un medic radiolog care ar fi promovat fraudulos după ce a oferit bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1050 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Spitalul Judeţean şi Pediatrie Braşov. A fost vizat  un medic radiolog care ar fi promovat fraudulos

Percheziţii la Spitalul Judeţean şi Pediatrie Braşov. Sunt vizaţi medici şi cadre universitare (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Gabriela Dinu, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, că la Braşov au fost patru percheziţii, respectiv una domiciliară, două la instituţii şi una la o societate comercială. Altre două percheziţii au fost la Craiova.

Din cercetări a reieşit că, la data de 12 mai 2017, cu ocazia unui concurs de încadrare în funcţia de medic radiolog, acesta ar fi fost promovat fraudulos prin oferirea de către candidat a unor bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare”, a spus Gabriela Dinu.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat toate bunurile oferite membrilor comisiei de concurs, precum şi sumele de 17.000 lei şi 14.930 euro.

Cercetările sunt continuate pentru dare de mită şi luare de mită.

Şase percheziţii au avut loc, luni, în municipiile Braşov şi Craiova, două dintre acestea desfăşurându-se la Spitalul Judeţean şi Pediatrie Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pachetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Adrian Aldea, cele două instituţii publice vizate sunt Spitalul Judeţean Braşov şi Spitalul de Pediatrie Braşov, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către cadre medicale şi universitare.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, a declarat procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvînt al Parchetului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici