Video Percheziţii simultane în şapte localităţi. Interlopi care-şi strangulau şi electrocutau victimele, prinşi de poliţie

Anchetatorii au descins, miercuri, în şapte localităţi şi au luat la audieri 22 de persoane implicate în gruparea "Sportivilor", în cadrul unei investigaţii privind fapte de violenţă, una dintre victime fiind lovită, strangulată şi electrocutată pentru a o determina să plătească 25.000 de euro.

738 afișări

Printre cele 22 de persoane ridicate în cadrul acestei anchete se află şi liderul grupării "Sportivilor", Radu Roşca, pentru care procurorii DIICOT au emis un mandat de aducere.

Astfel, Radu Roşca, alături de complicele său Ştefan Cheţea, este audiat de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov efectuează 22 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Braşov (12) şi Bucureşti (trei) şi în localităţile Deva (una), Râşnov (două), Zărneşti (una), Tîrgu Mureş (2) şi Medgidia (una), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane şi coordonat de către învinuiţii Ştefan Cheţea (34 de ani), din Braşov şi Radu Cristian Roşca (32 de ani) din Bucureşti, informează DIICOT.

Învinuitul Radu Cristian Roşca este cunoscut ca lider al grupării "Sportivilor", fiind trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti în cursul anului 2006, pentru infracţiuni cu violenţă.

Activitatea infracţională a grupului era structurată pe două paliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului.

Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat pe de o parte săvârşirea de infracţiuni de violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani.

De exemplu, in noaptea de 28/29 ianuarie 2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiind ţinută timp de mai multe ore la locuinţa învinuitului Adrian Cotos, din Braşov.

Victima a fost agresată, prin aplicarea de lovituri repetate cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina sa le plătească suma de 25.000 de euro.

O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de catre învinuiţi, în timp ce se afla in locuinţa sa, pentru a plati suma de 30 000 de euro.

Învinuiţii s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT", sens în care gruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării "Sportivilor" din municipiul Bucureşti.

În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din mun. Braşov, învinuitul Ştefan Cheţea a generat un câştig de 12.000 de lei.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au fost conduse pentru audiere 22 de persoane.

Cercetările au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Braşov, BCCO Bucureşti, Constanţa, Mureş, SCCO Hunedoara şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IPJ Braşov, Poliţia municipiului Braşov.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI si DSOI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici