Performanţă incredibilă obţinută de lotul olimpic de matematică al României. 6 medalii şi locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

  • Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 medalii şi locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.
  • Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 4 - 9 mai, la Agros, în Cipru.
2726 afișări
Imaginea articolului Performanţă incredibilă obţinută de lotul olimpic de matematică al României. 6 medalii şi locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

Sursa foto: Facebook Mihai Chiş

Olimpicii români au câştigat două medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliaţii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) şi David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Ţolu (clasa a XII-a) şi Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Andrei Giovani Chiriţă (clasa a X-a de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

În clasamentul pe naţiuni, România a obţinut locul I cu un total de 168 de puncte din 240 posibile.

Echipa României a fost coordonată de Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi de Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori, prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state. Lotul României va fi aşteptat luni seara, la aeroport, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici