Pericol de explozie la Craiova: Peste 100 de tone de materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii de pompare gaz

Peste 120 de tone de produse pirotehnice au fost descoperite de poliţiştii specializaţi de la Arme din cadrul Poliţiei Române, în vecinătatea staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova, precum şi în incinta unui restaurant, depozitele de municiţie nefiine autorizate.

727 afișări
Imaginea articolului Pericol de explozie la Craiova: Peste 100 de tone de materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii de pompare gaz

Pericol de explozie la Craiova: Peste 100 de tone de materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii de pompare gaz (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Ofiţerii Serviciului Substanţe Periculoase din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IGPR au verificat un depozit neautorizat şi un restaurant care aparţineau unei firme din Craiova, informează vineri Poliţia Română.

Astfel, la depozitul situat în imediata vecinătate a staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova au fost depistate aproximativ 120 de tone de produse pirotehnice, clasa I şi IV.

De asemenea, la restaurantul aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale, situat într-un cartier de locuinţe, au fost depistate alte două tone şi jumătate de produse pirotehnice.

Societatea comercială era autorizată pentru organizare de jocuri de artificii, însă, conform prevederilor legale, putea deţinute la punctul de lucru maxim 1.000 de kilograme de astfel de produse.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că pentru o parte din marfă nu existau facturi.

Cele 120 tone de produse pirotehnice descoperite au fost transportate la un depozit autorizat, valoarea întregii cantităţi ridicându-se la aproximativ 70.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici