Pericol pentru Abramovici. Alte două maxi-iahturi sunt expuse riscului de confiscare

Ambarcaţiunile respective se află în Antigua.

392 afișări
Imaginea articolului Pericol pentru Abramovici. Alte două maxi-iahturi sunt expuse riscului de confiscare

Pericol pentru Abramovici. Alte două maxi-iahturi sunt expuse riscului de confiscare

Nu numai Solaris şi Eclipse au probleme. Mai sunt două iahturi atribuibile lui Roman Abramovici, miliardarul rus implicat în negocierile dintre Rusia şi Ucraina şi aflat printre oligarhii afectaţi de sancţiunile occidentale. Sancţiunile includ îngheţarea activelor şi interdicţia de călătorie în Europa şi în Regatul Unit.

Două iahturi ancorate în portul Falmouth, din sudul Antigua, ar putea fi acum vizate de Londra. Potrivit Financial Times, guvernul local a stabilit că cele două iahturi acostate pe insula Caraibe aparţin magnatului rus. Este vorba de Halo, un iaht de 38 de milioane de dolari şi Garçon, de 20 de milioane de dolari. Bărci de lux care riscă acum să fie confiscate.

Într-o scrisoare către Înaltul Comisar britanic din Barbados, vizualizată de reporterii cotidianului britanic, ministrul Afacerilor Externe din Antigua, Paul Chet Greene, scrie că guvernul insulei a strâns informaţii cu privire la proprietatea celor două iahturi, care se află în proprietatea Wenham Overseas Ltd.

Documentul arată apoi că, potrivit Agenţiei de Investigaţii Financiare din Insulele Virgine Britanice, „proprietarul real al Wenham Overseas Ltd este Roman Abramovici”.

Mai mulţi oficiali britanici au confirmat apoi pentru Financial Times că guvernul a fost deja în contact cu autorităţile din Antigua şi Barbuda, care au fost de acord să coopereze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici