Persoanele care vor să afle dacă au COVID-19 se pot testa gratuit. Lista cu farmaciile care oferă teste rapide

Persoanele care au suspiciuni sau simptome au posibilitatea să îşi facă testul rapid COVID-19 gratuit, în farmaciile Help Net.

11423 afișări
Imaginea articolului Persoanele care vor să afle dacă au COVID-19 se pot testa gratuit. Lista cu farmaciile care oferă teste rapide

Persoanele care vor să afle dacă au COVID-19 se pot testa gratuit. Lista cu farmaciile care oferă teste rapide

Pacienţii pot beneficia de testare gratuită în 5 farmacii Help Net, urmând ca serviciul să se extindă pe măsură ce procedurile de autorizare se finalizează:

  • Help Net 71 Bd. Iuliu Maniu nr. 19 (Cora Lujerului), Sector 6, Bucureşti L-V: 10.00-12.00
  • Help Net 208 Bd. George Coşbuc nr. 251 (Galaţi Shopping City), Galaţi, jud. Galaţi L-V: 9.00-10.00
  • Help Net 376 Şos. Naţională nr. 22, Sat Ceardac, com. Goleşti, jud. Vrancea L-V: 8.30-9.30
  • Help Net 380 Str. Rediu Tătar nr. 4, bl. 481, Iaşi, jud. Iaşi L-V: 8.00-10.00
  • Help Net 410 Str. Gheorghe Marinescu nr. 60, Târgu Mureş, jud. Mureş L, Ma, V: 8.00-12.00 Mi, J: 16.00-20.00

Testarea se face exclusiv cu teste antigen rapide cu tampon nazofaringian, în spaţii special amenajate în interiorul farmaciei. Prelevarea şi manevrarea probelor se va face de personal instruit corespunzător, în condiţii de maximă siguranţă.

Certificatul de testare este eliberat conform normelor Ministerului Sănătăţii, pe loc, în format letric, în limbile română şi engleză şi este valabil 24 de ore de la momentul testării. Certificatele care atestă statusul negativ pot fi prezentate autorităţilor şi pot fi utilizate pentru călătoriile în afara ţării.

Acesta este cel de-al doilea serviciu gratuit pe care Farmaciile Help Net îl pun la dispoziţia pacienţilor în contextul pandemic actual, după ce, în luna februarie, a fost lansată aplicaţia mobilă HelpLine dedicată pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici