Persoanele cercetate în cazul "Malware" rămân în arest

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, marţi, ca nefondat recursul înaintat de avocaţii celor 20 de persoane cercetate în cazul "Malware", astfel că acestea vor rămâne în arestul IPJ Vâlcea, instanţa dispunând ca fiecare dintre învinuiţi să achite câte 200 de lei cheltuieli de judecată.

16 afișări
Imaginea articolului Persoanele cercetate în cazul "Malware" rămân în arest

Persoanele cercetate în cazul "Malware" rămân în arest

Potrivit lui Cristian Gălăţanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, decizia este definitivă şi irevocabilă, urmând ca cei în cauză să rămână în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea pentru încă 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecarea recursului introdus de avocaţii hackerilor a început, luni, după ce magistraţii Tribunalului Râmnicu Vâlcea au prelungit, vineri, pentru încă 29 de zile, mandatele de arestare preventivă a acestora.

După patru ore de studiere a dosarului, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au decis, luni după-amiază, ca sentinţa să rămână în pronunţare până marţi, la ora prânzului.

Celui de-al 21-lea arestat, un minor în vârstă de 17 ani, i s-a prelungit mandatul pentru încă 19 zile în urmă cu o săptămână, iar în acest caz sunt implicaţi alţi doi tineri, pe numele cărora la începutul anchetei s-au emis mandate de arestare preventivă în lipsă, ei fiind, în prezent, în Canada şi Statele Unite ale Americii.

Acţiunea "Malware" - cum sunt denumite în general fişierele transmise prin internet care provoacă daune computerelor atunci când sunt accesate - s-a soldat cu reţinerea mai multor persoane, confiscare de echipamente IT şi bani, sechestrare de vile, apartamente, autoturisme de lux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici