Persoanele inteligente, mai expuse riscului de a deveni alcoolice

Persoanele inteligente prezintă mai multe riscuri de a deveni dependente de alcool faţă de cele mai puţin dotate intelectual, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat în American Journal of Public Health.

3 afișări
Imaginea articolului Persoanele inteligente, mai expuse riscului de a deveni alcoolice

Persoanele inteligente, mai expuse riscului de a deveni alcoolice

Potrivit aceluiaşi studiu, femeile din clasa medie prezintă mai multe probabilităţi de avea probleme cu alcoolul în jurul vârstei de 30 de ani, riscând astfel să dezvolte maladii ale ficatului sau diferite tipuri de cancer, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Consiliul de cercetări medicale spun că persoanele inteligente prezintă mai multe probabilităţi de a avea slujbe stresante, care ar putea conduce la probleme cu alcoolul.

Rezultatele studiului confirmă avertismentele lansate de ministrul Sănătăţii Dawn Primarolo în legătură cu problemele serioase legate de dependenţa de alcool care afectează clasa de mijloc.

La studiu au participat 8.710 persoane născute pe parcursul unei săptămâni în 1970. Cercetătorii au comparat nivelul inteligenţei la vârsta de 10 ani cu consumul de alcool şi problemele legate de dependenţă la vârsta de 30 de ani.

Persoanele care au obţinut cele mai bune rezultate la testele de inteligenţă efectuate în copilărie au prezentat cele mai mari probabilităţi de a dezvolta o dependenţă de alcool la maturitate. Riscurile sunt mai mari pentru femeile inteligente comparativ cu cele pentru bărbaţii inteligenţi. De asemenea, femeile care lucrează într-un domeniu dominat de bărbaţi, pe poziţii administrative şi manageriale, au mai multe riscuri de a dezvolta o dependenţă de alcool.

Luna trecută, un studiu guvernamental a scos la iveală faptul că femeile din clasa mijlocie consumă mai mult alcool decât se credea anterior, din cauza tendinţei de a utiliza pahare de vin mai mari. O treime din femei consumă mai mult decât cantitatea săptămânală maximă acceptată de specialişti.

Statisticile oficiale indică faptul că un venit mai mare atrage după sine un consum mai mare de alcool, grupurile cu salariile cele mai mari consumând cu 30% mai mult alcool decât cele cu salarii inferioare.

Proporţia femeilor care consumă alcool în exces a crescut de la 20% la 33%, în timp ce 40% dintre bărbaţi consumă cantităţi de alcool mai mari decât cele maxime recomandate.

Numărul deceselor provocate de consumul de alcool s-a dublat faţă de cel înregistrat în urmă cu 15ani, mai ales în rândul femeilor de clasă medie. În 2005 au survenit 12,9 decese la 100.000 de persoane, numărul crescând la 13,4 în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici