Persoanele vaccinate anti COVID-19 pot dona sânge imediat după administrarea serului. Precizările Ministerului Sănătăţii

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare, transmite Ministerul Sănătăţii.

1888 afișări
Imaginea articolului Persoanele vaccinate anti COVID-19 pot dona sânge imediat după administrarea serului. Precizările Ministerului Sănătăţii

România dispune acum de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager.

„Molecula de ARN mesager nu prezintă potenţial infecţios şi este înlăturată din organism odată ce şi-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanşează răspunsul imun. Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, şi de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condiţiile obişnuite pentru a deveni donatori”, adaugă sursa citată.

Există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicaţii mobile precum Donorium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici