Personalul din structurile Ministerului Agriculturii va fi redus cu 23-25%

Personalul din structurile Ministerului Agriculturii va fi redus cu 23-25%, iar salariile vor scădea cu 25%, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Mihail Dumitru.

14 afișări
Imaginea articolului Personalul din structurile Ministerului Agriculturii va fi redus cu 23-25%

Personalul din structurile Ministerului Agriculturii va fi redus cu 23-25% (Imagine: Calin_Cosmaciuc/Mediafax Foto)

Ministrul a spus că salariile vor fi reduse cu 25% începând cu 1 iunie, dată de la care vor fi operate şi reduceri de personal.

"Mai tăiem şi din personal. Vom tăia 23-25% din personalul existent în totalul structurilor ministerului", a adăugat Dumitru.

El a precizat că în structurile ministerului există în total peste 11.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 5.200 sunt la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA).

În Ministerul Agriculturii lucrează în prezent aproximativ 400 de persoane.

Întrebat dacă se va renunţa şi la unul dintre cele trei posturi de secretar de stat, ministrul a refuzat să răspundă, dar a afirmat că a fost restructurată poziţia de subsecretar de stat.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile de la Bucureşti au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

Măsurile, anunţate în 6 mai de preşedintele Traian Băsescu, au fost contestate de către sindicalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici