Pesta porcină africană a înjumătăţit numărul de porci din fermele unui judeţ

  • Două focare de pestă porcină africană au redus la jumătate numărul de porci din fermele judeţului Galaţi
  • Autorităţile au sacrificat toţi porcii din două ferme din Lieşti şi Pechea
  • În total au fost sacrificate aproape 16.000 de animale
4056 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană a înjumătăţit numărul de porci din fermele unui judeţ

Pesta porcină africană a înjumătăţit numărul de porci din fermele unui judeţ

Pesta porcină a apărut în două mari ferme de porci din Lieşti şi Pechea.

Până în prezent au fost sacrificaţi 15.695 de porci, iar focarele au fost declarate închise.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare caută sursele de infectare. Se pare că microbul a apărut în depozitele de cereale fiind dus acolo de mistreţi. Pesta nu s-a întins şi în gospodăriile ţărăneşti din zonă. Toate produsele de carne care provin de la fermele afectate au fost retrase de pe piaţă. De asemenea, unităţile au fost introduse în carantină, iar proprietarii vor fi despăgubiţi.

„În ultimele două săptămâni au apărut aceste focare de pestă porcină. Au fost sacrificaţi toţi porcii de la fermele din Lieşti şi Pechea. S-au luat toate măsurile obişnuite, proprietarii fermelor vor fi despăgubiţi. În ultima perioadă nu am mai avut astfel de probleme”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Conform datelor obţinute de corespondentul MEDIAFAX, în judeţul Galaţi există şapte ferme de porci care aveau, în total, 27.000 de porci. În condiţiile în care zilele trecute au fost sacrificaţi aproape 16.000 de porci, numărul de animale din fermele gălăţene a scăzut sub jumătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici