Pesta porcină, confirmată într-o fermă din Brăila. Aproape 26.000 de porci vor fi eutanasiaţi

Mii de porci de la o fermă din localitatea Gulianca, judeţul Brăila, vor fi eutanasiaţi, după ce mai multe animale au murit din cauza pestei porcine. Este vorba despre un complex de porci care deţine aproape 26.000 de animale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1127 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină, confirmată într-o fermă din Brăila. Aproape 26.000 de porci vor fi eutanasiaţi

Pesta porcină, confirmată într-o fermă din Brăila. Aproape 26.000 de porci vor fi eutanasiaţi

Autorităţile brăilene au confirmat prezenţa virusului pestei porcine la ferma din localitatea Gulianca. Imediat au fost luate măsuri şi toţi porci din complex au fost izolaţi. Aproximativ 26.000 de porci urmează să fie eutanasiaţi, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

„Este o fermă din zona Gulianca, Salcia Tudor. În interior sunt aproximativ 26.000 de porci, vor fi eutanasiaţi, nu pot fi salvaţi. Focarul este doar în fermă, nu şi în împrejurimi. Se vor aplica toate măsurile cunoscute. Mai avem focare în alte puncte ale judeţului pe care sperăm să le stingem până pe 22 ianuarie. Mâine închidem un focar, mai avem opt focare unde acţionăm şi mai rămânem cu alte opt focare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Pesta porcină a afectat mai multe ferme din judeţul Brăila. În 2018 şi în 2019, veterinarii au eutanasiat peste 150.000 de animale de la ferma brăileană de la Gropeni, cel mai mare complex de porci din România şi al doilea ca mărime din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici