Peste 1.000 de militari români participă, până la 1 septembrie, la Black Sea Rotational Force

Peste 1.000 de militari români vor participa, în perioada 2 aprilie-1 septembrie, cu tehnică aparţinând celor trei categorii de forţe, la exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 12 (BSRF-12), informează MApN.

229 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de militari români participă, până la 1 septembrie, la Black Sea Rotational Force

Peste 1.000 de militari români participă, până la 1 septembrie, la Black Sea Rotational Force (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

La exerciţiu vor participa aproximativ 650 de militari din Armenia, Azerbaidjan, Republica Macedonia şi Statele Unite ale Americii.

Armata României participă la exerciţiu cu peste 1.000 de militari şi tehnică aparţinând celor trei categorii de forţe, informează MApN.

BSRF-12 este un exerciţiu condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. dislocat în Europa (MARFOREUR). Exerciţiul se desfăşoară pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului şi are ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii.

Programul de instruire este structurat pe module care includ printre altele: activităţi de pregătire înaintea dislocării în teatre de operaţii, participarea la misiuni de menţinere a păcii, acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă, instruire prin paraşutare, activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici