Peste 1.000 de pisici salvate în China, înainte de a fi sacrificate şi vândute

Peste 1.000 de pisici au fost salvate în China, înainte de a fi sacrificate şi vândute pe post de carne de porc sau de oaie, relatează presa afiliată la stat.

309 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de pisici salvate în China, înainte de a fi sacrificate şi vândute

Peste 1.000 de pisici salvate în China, înainte de a fi sacrificate şi vândute

Poliţia a primit un pont de la activiştii pentru protecţia animalelor şi a oprit camionul care transporta felinele în oraşul Zhangjiagang.

Pisicile au fost mutate la un adăpost, potrivit unui raport publicat în The Paper.

Salvarea a scos la iveală un comerţ ilicit de carne de pisică şi a ridicat noi îngrijorări cu privire la siguranţa alimentară, se arată în raport.

Carnea de pisică poate ajunge la 4,5 yuani (0,61 dolari).

Nu se ştie dacă pisicile salvate erau vagaboande sau animale de companie. Ele erau în tranzit spre sudul ţării, unde urmau să fie servite sub formă de frigărui despre care se spunea că sunt de porc şi de miel.

Potrivit The Paper, activiştii din Zhangjiagang au observat un număr mare de pisici ţinute în cutii de lemn într-un cimitir şi au monitorizat acest lucru timp de şase zile. Când pisicile au fost încărcate într-un camion pe 12 octombrie, au oprit vehiculul şi au chemat poliţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici