Peste 1.800 de jandarmi asigură ordinea la manifestările şi procesiunile religioase de Bobotează

Peste 1.800 de jandarmi vor asigura ordinea de Bobotează în zonele bisericilor, la manifestările şi procesiunile religioase fiind aşteptaţi să participe 200.000 de credincioşi, cei mai mulţi în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi, informează, vineri, Jandarmeria Română.

126 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de jandarmi asigură ordinea la manifestările şi procesiunile religioase de Bobotează

Peste 1.800 de jandarmi asigură ordinea la manifestările şi procesiunile religioase de Bobotează (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Duminică, peste 1.800 de jandarmi vor asigura, la nivelul ţării, măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Jandarmeria Română.

Potrivit sursei citate, la procesiunile religioase sunt aşteptaţi să participe 200.000 de credincioşi, cei mai mulţi în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi.

Astfel, în municipiul Constanţa, aproximativ 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, pe traseul Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - portul Tomis, unde va avea loc slujba de sfinţire a agheasmei mari şi aruncarea crucii în mare.

În municipiul Brăila, peste 100 de jandarmi vor veghea la ordinea şi siguranţa publică pe timpul procesiunii religioase oficiate de IPS Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos, dar şi în zona Esplanadei Dunării, unde va avea loc tradiţionala aruncare a crucii în apele Dunării.

La Galaţi, 70 de jandarmi vor fi prezenţi pe faleza Dunării (zona Elice), pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării slujbei religioase.

În municipiul Tulcea, măsurile de ordine publică în zona felezei Dunării, unde se va desfăşura procesiunea religioasă specifică Bobotezei, vor fi asigurate de 40 de jandarmi

În Capitală, măsurile de ordine pe durata manifestărilor religioase vor fi asigurate de peste 150 de jandarmi.

Jandarmeria îi sfătuieşte pe credincioşii care vor participa la manifestările religioase să se poarte cu calm şi înţelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile, să aibă grijă de bunurile personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care comit infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici