Peste 10.000 de elevi de la 300 de şcoli din România intră într-un amplu program de reciclare a deşeurilor electronice

Campania „Baterel, Eroul Reciclării”, ajunsă la a 13-a ediţie, inclusă în programul de educaţie ecologică „Săptămâna verde”.

110 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de elevi de la 300 de şcoli din România intră într-un amplu program de reciclare a deşeurilor electronice

Peste 10.000 de elevi de la 300 de şcoli din România intră într-un amplu program de reciclare a deşeurilor electronice

Peste 10.000 de elevi din aproximativ 300 de şcoli din România sunt aşteptaţi să participe în „Săptămâna Verde” la un amplu program de educaţie ecologică, care presupune reciclarea bateriilor şi a deşeurilor electronice. „Baterel, Eroul Reciclării”, a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a ediţie şi este un proiect al Asociaţiei Environ, realizat cu sprijinul  Ministerului  Educaţiei. Ediţia anterioară, pe primul loc dintr-un total de 270 de şcoli participante s-au aflat copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei, care au colectat 4.319 kg de deşeuri electrice.

Aproximativ 3 milioane de elevi din România vor învăţa în acest an şcolar despre educaţia de mediu în mod formal, în cea de-a doua ediţie a programului „Săptămâna Verde”, iniţiat de Ministerul Educaţiei. Printre activităţile care se pot organiza în această săptămână se numără lecţiile în natură, dezbaterile, vizionarea de documentare, experimente sau excursii în parcuri naturale.

Organizaţiile de mediu spun că odată cu apariţia acestui program, în primăvara anului trecut, s-a mărit şi cererea pentru campanii de eco-educaţie şi lecţii deschise în şcoli, iar interesul pentru subiectul reciclării a crescut semnificativ.

„E minunat că există această opţiune, să discutăm în mod formal despre educaţie de mediu în sistemul de învăţământ românesc. În ceea ce ne priveşte, noi încurajăm participarea la astfel de acţiuni pe toată perioada anului. De aceea derulăm programul „Baterel, Eroul Reciclării” încă din 2011, care oferă resurse moderne şi metode atractive de învăţare – ghiduri, materiale video, cutii pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi a bateriilor, lecţii deschise şi ateliere, lucruri de care atât copiii, cât şi dascălii au nevoie. Îi felicităm pe profesorii care reuşesc să-şi ghideze elevii pe această temă nouă şi deloc uşoară, chiar dacă nu au fost pregătiţi încă în mod formal pe acest subiect”, a declarat Roxana Puia, director de Marketing Asociaţia ENVIRON.

Elevii dintr-o localitate din Sălaj au colectat peste 4.000 de tone de deşeuri electronice 

În ediţia de anul trecut a campaniei „Baterel, Eroul Reciclării” au participat peste 10.000 de elevi de la 270 de şcoli din toată ţara. Pe primul loc s-au aflat copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei, care au colectat 4.319 kg de deşeuri electrice.

„Atunci când de referim la Pericei, cei mai mulţi se gândesc instantaneu la brandul local, la ceapa atât de gustoasă care se cultivă aici. De acum înainte localitatea va fi percepută şi ca un reper sălăjean pentru protejarea naturii şi a mediului înconjurător. Cu toţii ne-am mobilizat puternic, fiecare diriginte în parte s-a implicat şi a strâns cât mai multe deşeuri. De la o simplă idee, am ajuns să vedem astăzi că la Pericei am format mici eroi care ştiu cum să protejeze mediu”, a povestit profesoara Anamaria Soos, coordonatorul programului de la Şcoala Gimnazială din Pericei.

Despre programul ,,Baterel, Eroul Reciclării”

Programul ,,Baterel, Eroul Reciclării” se adresează elevilor şi profesorilor din toate ciclurile de învăţământ şi este structurat în trei categorii: colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi a bateriilor uzate, lecţii interactive despre reciclare organizate online sau în şcoli şi o serie de provocări tematice.

În ediţia 2023/2024, vor fi organizate concursuri lunare cu scopul stimulării creativităţii şi implicării civice, precum realizarea unor jocuri sau calendare cu activităţi de protejare a planetei, design de produs, reportaje sau chiar vloguri pe tema reciclării. Elevii câştigători vor fi premiaţi cu rechizite şi alte produse marca Baterel pe care au posibilitatea să le aleagă chiar ei accesând www.magazinbaterel.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici