Peste 100 de milioane de americani, avertizaţi să stea în casă din cauza căldurii şi umidităţii

  • Peste 100 de milioane de americani sunt avertizaţi să stea în casă din cauza căldurii şi umidităţii.
  • În Minneapolis, 14 şcoli fără aer condiţionat trec la învăţământ la distanţă.
549 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de milioane de americani, avertizaţi să stea în casă din cauza căldurii şi umidităţii

Peste 100 de milioane de americani sunt avertizaţi să rămână în casă dacă este posibil. Canicula şi umiditatea se instalează în statele care se întind de pe coasta Golfului până la Marile Lacuri şi la est până în Carolina, anunţă The Guardian.

Centrul de predicţie al Serviciului Naţional de Meteorologie din College Park, Maryland, a declarat luni că 107,5 milioane de persoane vor fi afectate de căldura excesivă.

Valul de căldură, care a stabilit mai multe recorduri de temperatură ridicată în vest, sud-vest şi până în Denver în timpul weekend-ului, s-a mutat luni spre est în unele părţi ale coastei Golfului şi în Midwest şi se va extinde spre Marile Lacuri şi spre est până în Carolina, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie.

St Louis, Memphis, Minneapolis şi Tulsa se numără printre oraşele aflate sub avertismente de căldură excesivă, cu temperaturi prognozate să ajungă la aproximativ 38C (100F), însoţite de o umiditate ridicată care ar putea face să se resimtă 43C (110F).

În Jackson, Mississippi, locuitorii au înfruntat luni temperaturi care au atins 35C (95F).

Multe municipalităţi au anunţat planuri de a deschide centre răcorite, inclusiv în Chicago, unde oficialii au început să alerteze locuitorii despre locurile unde ar putea găsi alinare. Municipalitatea intenţionează să deschidă marţi şi miercuri şase centre de servicii comunitare şi a precizat într-un comunicat de presă că oamenii se pot răcori şi în 75 de biblioteci publice din oraş.

Oraşul şi-a intensificat eforturile de a răspunde la valurile de căldură după ce peste 700 de persoane, multe dintre ele în vârstă, au murit în timpul unui val de căldură din 1995. Efortul vine, de asemenea, după ce trei femei au murit într-un complex de locuinţe pentru persoane în vârstă în timpul unui scurt val de căldură luna trecută, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la capacitatea oraşului de a reacţiona în caz de vreme brutal de caldă.

În comitatul Mecklenburg din Carolina de Nord, care include Charlotte, guvernul local a deschis staţii de răcire, iar sistemul de transport în comun din zonă oferea curse gratuite către unele dintre locaţii.

Iar în Carolina de Sud, lucrătorii electorali se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi una dintre cele mai fierbinţi zile de alegeri primare de marţi, cu temperaturi maxime prognozate să atingă 30 de grade Celsius, iar umiditatea să se apropie de 40 de grade Celsius.

Managerii de secţii de votare încearcă să găsească modalităţi de a proteja persoanele care trebuie să stea afară pentru a vota.

În Minneapolis, 14 şcoli care nu au aer condiţionat vor trece marţi la învăţământul la distanţă. Şcolile urmau să se încheie pe 10 iunie, dar o grevă a profesorilor de trei săptămâni din aprilie a împins ultima zi până pe 24 iunie, pentru a recupera timpul pierdut în clasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici