Peste 120 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara s-au întors la lucru

Peste 120 de angajaţi ai ArcelorMittal SA Hunedoara din cei 1.200 de muncitori trimişi în şomaj tehnic în luna noiembrie s-au întors, luni, la muncă, urmând ca de joi să revină la lucru şi restul salariaţilor întrucât combinatul are comenzi ferme.

37 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara s-au întors la lucru

Peste 120 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara s-au întors la lucru (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului general al SC ArcelorMittal SA Hunedoara, Remus Păţan, personalul tehnico-economic al combinatului siderurgic a început, luni, lucrul, după ce peste 1.200 de angajaţi fuseseră trimişi în concediu, apoi în şomaj tehnic, începând din luna noiembrie 2008.

"Zece la sută din angajaţii ArcelorMittal SA Hunedoara au revenit de astăzi (luni - n.r.) la muncă. Este vorba de peste 120 de angajaţi dintre cei peste 1.200 trimişi în şomaj sau în concedii după ce, în luna noiembrie, combinatul şi-a oprit producţia. Restul angajaţilor vor reveni la muncă din 8 ianuarie", a declarat, luni, directorul general al SC ArcelorMittal SA Hunedoara, Remus Păţan.

Potrivit acestuia, producţia de oţel va începe după data de 15 ianuarie.

"În luna noiembrie s-au golit instalaţiile, pentru a evita o avarie produsă de îngheţ. După ce revin oamenii la muncă se vor pregăti instalaţiile şi abia după aceea se va începe producţia. Sperăm că până în data de 15 să reuşim repornirea instalaţiilor", a afirmat Păţan.

Potrivit acestuia, combinatul din Hunedoara are deja câteva comenzi ferme.

Combinatul siderurgic Hunedoara şi-a oprit producţia, în luna noiembrie, din cauza crizei economice, iar cei 1.200 de angajaţi au fost trimişi, prin rotaţie, în concediu, apoi în şomaj tehnic.

Citeşte şi

Angajaţii Arcelor Mittal Steel Hunedoara se pot înscrie, de marţi, pe listele de disponibilizaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici