Peste 120 de militari au intervenit pentru sprijinirea populaţiei afectate de viscol şi zăpadă

Militarii români au intervenit, la solicitarea autorităţilor, pentru deblocarea spaţiilor pietonale din jurul instituţiilor publice din Capitală şi pentru a sprijini populaţia afectată de căderile masive de zăpadă în judeţele Constanţa şi Tulcea, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

136 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de militari au intervenit pentru sprijinirea populaţiei afectate de viscol şi zăpadă

Peste 120 de militari au intervenit pentru sprijinirea populaţiei afectate de viscol şi zăpadă (Imagine: George Noaptes / Imagine Medifax Arhiva Foto)

Potrivit unui comunicat de presă emis de MApN, miercuri, 100 de militari au intervenit în Bucureşti, la solicitarea autorităţilor locale, pentru a înlătura zăpada de pe trotuarele din faţa instituţiilor publice.

"În sectorul 5, un detaşament de 50 de militari ai Brigăzii 30 Gardă <<Mihai Viteazul>> acţionează în zona şcolilor gimnaziale nr. 115 şi 150, iar 25 de militari ai Batalionului 96 Geniu <<Dr. Joseph Kruzel>> intervin pentru înlăturarea zăpezii din proximitatea Liceului Teoretic <<Dimitrie Bolintineanu>>", se arată în comunicat.

De asemenea, 25 de militari au intervenit cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" pentru a îndepărta zăpada din zona Arcului de Triumf.

Aproximativ 20 de militari au intervenit cu patru mijloace tehnice pentru deblocarea comunicaţilor care leagă localitatea Negru Vodă, din judeţul Constanţa, de cele învecinate, în timp ce un remorcher fluvial cu şase militari la bord a asigurat, începând cu ora 7.00, transportul persoanelor între localităţile Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

La nivelul întregii ţări, MApN este pregătit să intervină cu peste 3.500 de militari şi aproximativ 660 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici