Peste 140 de persoane, căutate de poliţişti

Peste 140 de persoane, dintre care 30 sunt autori ai unor infracţiuni cu violenţă sau din sfera crimei organizate, sunt căutaţi de poliţiştii de la Urmăriri, după ce acestea au beneficiat de întreruperea executării pedepsei şi nu s-au mai întors în penitenciar pentru ispăşirea condamnării.

276 afișări
Imaginea articolului Peste 140 de persoane, căutate de poliţişti

Peste 140 de persoane, căutate de poliţişti

În decurs de aproximativ o lună, poliţiştii au identificat 801 persoane urmărite, alte 754 fiind puse în urmărire, în acelaşi interval de timp. Acţiunea face parte din operaţiunea naţională "Hibernal 2009".

Poliţiştii au reuşit prinderea, pe teritoriul României, a 14 persoane date în urmărire internaţională de către alte state, în baza mandatului european de arestare, printre care cetăţeanul italian Antonio M., în vârstă de 60 ani, urmărit internaţional de către autorităţile italiene, în baza a nouă mandate europene de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de crimă organizată.

În luna ianuarie, poliţiştii de la Urmăriri desfăşurau activităţi specifice faţă de 8.542 persoane date în urmărire, inclusiv persoane dispărute.

Din totalul persoanelor aflate în urmărire, 141 fac parte din categoria celor pentru care instanţele au dispus întreruperea executării pedepsei, 30 dintre acestea fiind autori de infracţiuni cu violenţă sau din sfera crimei organizate.

Anul trecut, 272 de ofiţeri şi agenţi de la Urmăriri au localizat, identificat, prins şi reţinut 3.665 de persoane urmărite.

Citeşte şi:

Ancheta în cazul suspectului principal în atacul de la Braşov continuă

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici