Peste 150.000 de persoane vor fi la concertele organizate de Revelion

Ministerul Administraţiei şi Internelor informează, joi, că în peste 400 de locuri vor avea loc manifestări publice de Revelion, majoritatea fiind organizate în reşedinţe de judeţ sau în Capitală, unde sunt aşteptate a participa aproximativ 150.000 de persoane.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 150.000 de persoane vor fi la concertele organizate de Revelion

Peste 150.000 de persoane vor fi la concertele organizate de Revelion

În acest sens, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost luate măsuri speciale de creştere a capacităţii operaţionale, fiind mobilizaţi aproximativ 30.000 de ofiţeri şi agenţi/subofiţeri, din care 11.200 poliţişti, 4.150 jandarmi, 3.260 poliţişti de frontieră şi 10.400 lucrători ai IGSU.

"Personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - este alături de cetăţeni la cumpăna dintre ani, asigurând ordinea şi liniştea publică atât pe raza localităţilor şi la locurile în care sunt organizate manifestări publice cu număr mare de participanţi (case de cultură şi pieţe publice mari), cât şi pe căile de comunicaţii, în special către zonele turistice consacrate (Valea Prahovei, Valea Oltului şi nordul Moldovei)", arată MAI.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional au fost identificate peste 400 de locaţii unde vor avea loc manifestări publice cu ocazia sărbătorilor de Revelion, majoritatea manifestărilor de amploare fiind organizate în municipiile reşedinţă de judeţ şi în Capitală, la care se estimează că vor participa aproximativ 150.000 de persoane (de la 50 la 10.000 de persoane pentru fiecare locaţie).

În zonele aglomerate şi în spaţiile în care se comercializează produse specifice de sărbători vor fi intensificate controalele şi misiunile de patrulare ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Comercializarea obiectelor artizanale fabricate pe bază de amestecuri pirotehnice reprezintă o altă preocupare a structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, în acest scop fiind efectuate verificări asupra agenţilor economici şi persoanelor care vând astfel de obiecte. Totodată, vor fi supravegheate locurile unde se organizează focuri de artificii, pentru evitarea incendiilor sau a altor incidente.

Siguranţa rutieră reprezintă o altă prioritate a MAI în această perioadă. Astfel, Poliţia Rutieră va acţiona pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, atât pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere, cât şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Măsuri suplimentare sunt instituite pentru realizarea defluirii de la locurile de sărbătorire a Revelionului către localităţile de domiciliu, acordându-se o atenţie sporită prevenirii ambuteiajelor şi accidentelor rutiere.

La datorie se vor afla şi poliţiştii de frontieră, care vor asigura un climat de normalitate în zonele de frontieră, precum şi fluenţa traficului în punctele de intrare în / ieşire din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici