Peste 200 de persoane s-au înscris la consultarea de luni pe ordonanţele pe justiţie. Printre participanţii interesaţi de graţiere, Gigi Becali

Peste 200 de persoane s-au înscris până vineri la consultarea de luni organizată de Ministerul Justiţiei pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

1415 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane s-au înscris la consultarea de luni pe ordonanţele pe justiţie. Printre participanţii interesaţi de graţiere, Gigi  Becali

Peste 200 de persoane s-au înscris la consultarea de luni pe ordonanţele pe justiţie. Printre participanţii interesaţi de graţiere, Gigi Becali

"Înţeleg că sunt peste 200 din cei 2.500 care ne-au scris. Toată lumea care a solicitat să participe fără îndoială poate participa. Chiar dacă am stabilit că până astăzi (vineri-n.r.) la ora 12.00 cine vrea să se înscrie, am prelungit programul până în seara asta. Cine doreşte să aibă un punct de vedere o să-i primim şi o să îşi spună părerea că e asta e rolul consultării. Sunt peste 200", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei.

Presa nu va avea acces în interiorul sălii unde va avea loc consultarea.

"O să ies şi o să vă anunţ după consultare. Regulile le-am stabilit acolo, de comun acord, cu cei cu care am organizat consultarea. Am stabilit nişte reguli. Eu la finalul consultărilor o să anunţ un punct de vedere. Pentru presă am stabilit un loc în care este presa, exact ca la Parlament în care cei care organizează dezbaterea stabilesc nişe reguli, am stabilit şi acum. Cine iese de la dezbatere poate avea un punct de vedere, la fel eu voi avea un punct de vedere", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache.

Proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale nu vor fi retrase, ministrul Justiţiei urmând să propună luni modalitatea de promovare, care poate fi adoptarea prin OUG, trimiterea în Parlament sau angajarea răspunderii Guvernului, au menţionat joi pentru MEDIAFAX surse politice.

Sursele citate au precizat că Florin Iordache va decide modalitatea în care vor fi promovate cele două OUG luni seara, după consultările publice pe care le va avea pe această speţă.

Retragerea sau renunţarea la proiectele respective nu este însă în niciun fel luată în calcul.

Variantele asupra cărora ministrul Justiţiei va decide luni sunt menţinerea OUG şi adoptarea în Guvern, trimiterea la Parlament ca iniţiative legislative sau angajarea răspunderii Guvernului asupra acestui pachet legislativ, au mai arătat sursele citate.

Gigi Becali, printre participanţii la dezbatere

Gigi Becali a luat poziţie în scandalul generat de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale şi a anunţat că va participa la dezbaterea publică lansată de Ministerul Justiţiei, scrie ProSport.

Becali, care va participa la dezbatere în calitate de vicepreşedinte al unei organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, e convins că legea graţierii nu poate fi evitată, în ciuda protestelor care au avut loc în Bucureşti şi în alte oraşe mari ale României.

"M-am înscris şi eu acum la dezbatere, la Ministerul Justiţiei. Luni, mă duc şi eu la dezbatere pentru că sunt vicepreşedinte la o fundaţie de drepturile omului, ca fost membru în Comisia juridică a Parlamentului European şi ca membru în Comisia juridică a Parlamentului României. Sută la sută va fi dată legea graţierii.

Nu contează că iese lumea în stradă, că legea graţierii nu o dau zeci de oameni, o dă poporul român şi Parlamentul. Bine, au greşit, că nu trebuia să o dea Guvernul prin ordonanţă, trebuia să o dea Parlamentul, care este reprezentantul poporului", a declarat Gigi Becali.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici