Peste 200 de studenţi din întreaga ţară au protestat la Timişoara faţă de Legile Justiţiei. Tinerii au purtat pe străzi un sicriu pe capacul căruia scria "Justiţia" | FOTO

Peste 200 de studenţi din toată ţara au protestat sâmbătă seara, în centrul Timişoarei, faţă de legile justiţiei. Ei au depus candele aprinse lângă un sicriu pe care scrie “Justiţia”, transmite corespondentul Mediafax.

1210 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de studenţi din întreaga ţară au protestat la Timişoara faţă de Legile Justiţiei. Tinerii au purtat pe străzi un sicriu pe capacul căruia scria "Justiţia" | FOTO

Peste 200 de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara faţă de Legile Justiţiei

Cei peste 200 de tineri din întreaga ţară participă, în acest weekend, la Adunarea Generală Extraordinară a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), organizată la Timişoara, iar sâmbătă seara, participanţii la eveniment au pornit într-un marş din Complexul Studenţesc spre centrul Timişoarei, ţinând în mâini un sicriu, pe capacul căruia scrie “Justiţie”.

Ajunşi în Piaţa Operei, studenţii au început să scandeze “Visul meu din studenţie, o ţară fără hoţie”, “Am venit din toată ţara, protestăm la Timişoara” sau “Să vă fie frică, studenţii se ridică”.

De asemenea, manifestanţii au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum “6, 6, vin studenţii”, “Studenţi pentru justiţie” sau “Nu corupţiei”.

Studenţii au aprins zeci de candele pe care le-au depus lângă sicriul pe care scrie “Justiţie”, unul dintre protestatari precizând că “nu ne dorim să se ajungă aici, să îngropăm justiţia”.

“Ne-am alăturat protestelor din ţară, din dorinţa de a încerca să blocăm adoptarea acestor legi ale justiţiei şi a modificărilor la Codul Penal şi de procedură penală. Protestăm la Timişoara pentru că este un loc simbolic pentru toţi, aici a început Revoluţia. Am venit cu un sicriu pentru că nu ne dorim ca justiţia să ajungă acolo, să fie îngropată. Din păcate, acolo se va ajunge dacă aceste legi vor fi adoptate”, a declarat, corespondentului Mediafax, preşedintele ANOSR, Marius Deaconu.

Studenţii au cântat, în timpul protestului, şi imnul României, iar apoi s-au deplasat în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici