Peste 25.000 de credincioşi, la hramul Mănăstirii Putna. Printre participanţi, Ponta şi Flutur

Peste 25.000 de credincioşi au participat, luni, la Putna, la Hramul Mănăstirii, prilejuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie fiind prezenţi mai mulţi politicieni, între care liderul PSD Victor Ponta şi prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

797 afișări
Imaginea articolului Peste 25.000 de credincioşi, la hramul Mănăstirii Putna. Printre participanţi, Ponta şi Flutur

Liderul PSD Victor Ponta (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi de PF Meletie Episcop al Hotinului (Ucraina).

Corul Madrigal a susţinut un concert de muzică religioasă, acest eveniment fiind prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la primul Congres al studenţimii române de la Putna din 1871, la care participaseră, la vremea respectivă, Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Criprian Porunbescu.

La sărbătoarea de la Putna a fost prezent preşedintele PSD Victor Ponta însoţit de liderii USL Suceava, deputatul Cătălin Nechifor preşedinte PSD Suceava, Alexandru Băişeanu, preşedinte PNL Suceava, deputaţii PSD Eugen Bejinariu şi Ioan Stan şi senatorul Gavril Mîrza.

Victor Ponta a mers prin mulţime, s-a întreţinut cu oamenii prezenţi la Putna, mulţi dintre aceştia urându-i succes ca USL să ajungă la guvernare. O parte dintre pelerini şi-au făcut fotografii cu Victor Ponta, unii cerându-i autografe sau numărul de telefon mobil.

La slujbă au asistat şi prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur însoţit de secretarul Senatului, senatorul PDL Orest Onofrei, deputaţii PDL Ioan Bălan şi Gheorghe Coroamă şi senatorul Tiberiu Prodan.

Potrivit Jandarmeriei, la Putna au fost prezente peste 25.000 de persoane, iar în această seară în aproprierea mănăstirii va fi pusă în scenă piesa "Apus de soare", de Barbu Ştefănescu Delavrancea, în interpretarea actorilor Teatrului "Mihai Eminescu", din Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici