Peste 250 de intervenţii ale salvamontiştilor în minivacanţa de 24 ianuarie

Salvamontiştii din ţară au avut în cele trei zile ale minivacanţei din perioada 24-26 ianuarie peste 250 de intervenţii, multe dintre ele soldate cu accidentări grave.

254 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de intervenţii ale salvamontiştilor în minivacanţa de 24 ianuarie

Peste 250 de intervenţii ale salvamontiştilor în minivacanţa de 24 ianuarie

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, numărul de intervenţii din timpul minivacanţei de 24 ianaurie, peste 250, este considerat „extraordinar de mare”.

Numai duminică, la Dispecerat sau prin numărul de urgenţă 112 au fost primite 45 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont, cele mai multe dintre ele în Predeal, Maramureş, Gorj şi Lupeni.

„După acordarea primului ajutor, stabilizare şi transport de la locul evenimentului de către salvamontişti, 32 dintre aceste cazuri au fost trimise către unităţile spitaliceşti cu ambulantele SAJ, SMURD şi Salvamont, restul, considerate mai uşoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor. S-au mai primit şi 37 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană”, au transmis reprezentanţii Salvamont România.

Aceştia susţin că şi în perioada următoare, 450 de salvamontişti sunt la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici