Peste 3.000 de hectare de teren arabil din opt judeţe, inundate în ultimele 24 de ore

Peste 3.000 de hectare de teren arabil, 24 gospodării, anexe gospodăreşti şi curţi, precum un obiectiv economic din opt judeţe au fost inundate, în ultimele 24 de ore, informează, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

53 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de hectare de teren arabil din opt judeţe, inundate în ultimele 24 de ore

Peste 3.000 de hectare de teren arabil din opt judeţe, inundate în ultimele 24 de ore (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Pentru înlăturarea şi diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au acţionat 1.741 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 465 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 74 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 22 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de alţi peste 1.500 angajaţi din cadrul MApN şi ai altor structuri.

În total, s-a intervenit cu 563 mijloace de intervenţie, din care 288 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

În judeţul Galaţi au intervenit 640 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alături de alte 252 cadre ale MAI, precum şi 142 angajaţi ai MApN şi 479 ai altor structuri.

Aceştia acţionează, în municipiul Galaţi, pentru supraînălţarea şi consolidarea digului de pe străzile Moruzzi, Gara şi Portului cu saci cu nisip şi folie, construirea digului pe cele trei trepte ale falezei inferioare şi evacuarea apei care se infiltrează în grădinile din cartierul Barboşi.

În zona localităţii Şendreni s-a intervenit pentru realizarea digului de protecţie cu zgură şi pământ galben în zona căii ferate, evacuarea apei provenite din infiltraţiile prin digul de apărare a râului Siret şi s-a continuat activitatea de supraînălţare şi consolidare cu saci cu nisip a digurilor de apărare a râului Siret, iar pe raza localităţii Cosmeşti este monitorizat digul de apărare a râului Siret.

Cei 640 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, precum şi de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Galaţi, Prahova, Buzău, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici