Peste 3.500 de persoane la o procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca

Peste 3.500 de persoane au participat, duminică seară, la o procesiune de Rusalii organizată de Mitropolia Clujului prin centrul municipiului Cluj-Napoca, la finalul căreia a avut loc sfinţirea apei mici, dar şi o rugăciune pentru ţarină şi pentru mediul înconjurător.

269 afișări
Imaginea articolului Peste 3.500 de persoane la o procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca

Peste 3.500 de persoane la o procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca (Imagine: Arhivă MediafaxFoto)

Credincioşii s-au adunat, duminică seară, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca şi au asistat la slujba specială de Vecernie, cea a plecării genunchilor, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

La slujbă au mai participat PS Petroniu Sălăjanul, episcopul Sălajului, PS Iustin Sigheteanul, arhiereu de la Maramureş, PS Vasile Someşanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PS Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei.

La finalul slujbei, cei peste 3.500 de credincioşi prezenţi şi cei peste 150 de preoţi din Cluj-Napoca, care aveau spice de grâu în mâini, au pornit într-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca de la catedrală pe Bulevardul Eroilor - Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor, după care s-au reîntors la catedrală.

"Din iniţiativa IPS Andrei, mitropolitul Clujului, s-a organizat o procesiune de Rusalii prin centrul municipiului Cluj-Napoca, la finalul căreia au avut slujba de sfinţire a apei mici şi rugăciunile pentru ţarină şi mediul înconjurător. Procesiunea a dorit să îi aducă în rugăciune pe preoţii şi credincioşii clujeni. Este un moment misionar şi sufletesc important", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a arătat, în cuvântul său rostit în faţa Catedralei Mitropolitane la sfârşitul procesiunii, că manifestarea s-a organizat "ca să cerem lui Dumnezeu să binecuvânteze oraşul Cluj-Napoca, Ardealul, toată ţara românească şi universul întreg, roadele ţarinii şi pe credincioşii noştri".

"Duhul Sfânt să aducă în inimile tuturor credinţă", a spus înaltul prelat ortodox.

La procesiune au participat şi mai mulţi candidaţi la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc (PDL), Marius Nicoară (USL), Mircia Giurgiu (independent) şi pentru preşedinţia CJ Cluj, Horea Uioreanu (USL), primarul interimar al municipiului, Radu Moisin, deputatul PDL, Adrian Gurzău. Traficul rutier a fost blocat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, în Piaţa Unirii şi pe Bulevardul Eroilor pe durata de o oră a procesiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici