Peste 30 de pompieri sunt încă pe Muntele Roşu pentru a preveni reizbucnirea incendiului de la Cheia

Peste 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova se află pe Muntele Roşu, în apropierea staţiunii Cheia, unde s-a produs incendiul de pădure de duminică după-amiază, la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea focului pompierii vrând să se asigure că acesta nu va reizbucni.

16 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de pompieri sunt încă pe Muntele Roşu pentru a preveni reizbucnirea incendiului de la Cheia

Peste 30 de pompieri sunt încă pe Muntele Roşu pentru a preveni reizbucnirea incendiului de la Cheia (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Un număr de 33 de pompieri de la ISU Prahova se aflau, luni seară, pe Muntele Roşu, în apropierea localităţii Cheia, acolo unde duminică după-amiază a izbucnit un puternic incendiu care a cuprins şase mii de metri pătraţi de pădure, lizieră şi vegetaţie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, locotenent Bogdan Iliescu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX că cei 33 de pompieri nu mai acţionează pentru stingerea focului întrucât acesta a fost lichidat, însă reprezentanţii ISU au rămas la locul incendiului pentru a supraveghea zona fiindcă există riscul ca focare ascunse să reizbucnească, iar incendiul să recidiveze.

Iliescu a precizat că, în aceste circumstanţe, pompierii aşteaptă lăsarea întunericului, în aceste condiţii ei putând vedea mult mai bine dacă mai există sau nu focare ascunse.

Un incendiu de mari proporţii a izbucnit, duminică seară, într-o pădure de molid, veche de peste o sută de ani, în apropierea staţiunii prahovene Cheia, 120 de pompieri şi pădurari intervenind pentru a stinge focul, care a cuprins şase mii de metri pătraţi de pădure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici