Peste 30 de telefoane mobile, confiscate în Penitenciarul Vaslui în primele două luni ale anului

Un număr de 34 de telefoane mobile au fost confiscate în Penitenciarul Vaslui, în primele două luni ale acestui an, în urma unor razii făcute în camerele de detenţie sau în sectorul de vizite, jumătate dintre celulare fiind găsite în locaşuri săpate în pardoseală sau în pereţii celulelor.

494 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de telefoane mobile, confiscate în Penitenciarul Vaslui în primele două luni ale anului

Peste 30 de telefoane mobile, confiscate în Penitenciarul Vaslui în primele două luni ale anului (Imagine:Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Gardienii Penitenciarului Vaslui au confiscat, de la începutul acestui an, un număr de 34 telefoane mobile găsite asupra deţinuţilor încarceraţi sau în camerele de detenţie ori în sectorul de vizite.

Aproape jumătate dintre telefoanele mobile confiscate au fost descoperite în locaşuri săpate în pardoseala sau în pereţii celulelor, precum şi în încuietoarea sau în tocul uşii.

De asemenea, deţinuţii şi-au ascuns celularele şi în corpurile de iluminat din camere, în tivul perdelelor sau în saltelele de pe paturile pe care dorm.

"Pentru 18 persoane private de libertate asupra cărora au fost găsite telefoane mobile în timpul raziilor s-au aplicat sancţiuni constând în retragerea dreptului la vizită pentru o perioadă cuprinsă între trei şi opt luni, retragerea dreptului de a primi pachet sau suspendarea dreptului de a cumpăra bunuri de la chioşcul penitenciarului pe o perioadă de cel mult două luni. În ceea ce o priveşte pe acea persoană care a încercat să introducă un telefon prin sectorul vizite, acesteia i-a fost interzis accesul în penitenciar pe o perioadă de şase luni", a declarat, joi,  purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Conducerea Penitenciarului Vaslui a sesizat şi organele de cercetare penală în cazul persoanei care a încercat să introducă telefonul mobil în penitenciar, având în vedere că este considerat obiect interzis într-un loc de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici