Peste 30 la sută din funcţionarii publici români au depăşit 50 de ani. Consecinţele ar putea fi grave

Peste 30 la sută dintre funcţionarii publici din România au depăşit vârsta de 50 de ani, iar această situaţie ar putea avea consecinţe grave determinând o reducere a capacităţii de adaptare şi transformare a sistemului administrativ, precizează, vineri, preşedintele ANFP, Andras Szakal.

1267 afișări
Imaginea articolului Peste 30 la sută din funcţionarii publici români au depăşit 50 de ani. Consecinţele ar putea fi grave

Peste 30 la sută din funcţionarii publici români au depăşit 50 de ani. Consecinţele ar putea fi grave (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că peste 30 la sută din funcţionarii publici din România au depăşit vârsta de 50 de ani, acesta fiind rezultatul unui studiu privind situaţia pe categorii de vârstă a funcţionarilor publici, realizat de către instituţie.

"Situaţia ar putea avea consecinţe grave, determinând o reducere a capacităţii de adaptare şi transformare a sistemului administrativ, cu alte cuvinte, o încetinire în procesul de modernizare a sectorului public românesc", a declarat preşedintele ANFP, Andras Szakal.

Potrivit ANFP, situaţia este relativ asemănătoare cu cea existentă în Franţa, la nivelul anului 2005, când autorităţile de la Paris au tras atunci un semnal de alarmă cu privire la îmbătrânirea corpului funcţionarilor publici, grupa de vârstă de peste 50 de ani reprezentând atunci un sfert din totalul funcţionarilor publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici