Peste 300.000 euro, cheltuiţi în Vaslui pe zeci de foraje de mare adâncime nefolosite

Peste 300.000 de euro au fost cheltuiţi de la bugetul de stat în judeţul Vaslui pentru realizarea a 30 foraje de mare adâncime, pentru alimentarea populaţiei cu apă, iar în prezent forajele nu sunt folosite fie din cauza lipsei dotărilor tehnice corespunzătoare, fie pentru că s-au colmatat.

274 afișări
Imaginea articolului Peste 300.000 euro, cheltuiţi în Vaslui pe zeci de foraje de mare adâncime nefolosite

Peste 300.000 euro, cheltuiţi în Vaslui pe zeci de foraje de mare adâncime nefolosite (Imagine: Sorin Florea/Mediafax foto)

Un număr de 30 de foraje din cele 35 executate în ultimii trei ani în judeţul Vaslui, cu bani de la bugetul de stat, pentru combaterea efectelor secetei, nu sunt utilizate de către autorităţile locale pentru alimentarea populaţiei cu apă, deşi zonele în care au fost realizate sunt deficitare în ceea ce priveşte rezerva de apă potabilă.

Potrivit conducerii Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, pentru fiecare foraj au fost cheltuiţi de la bugetul de stat în medie 10.000 de euro, însă fără ca autorităţile locale să realizeze şi racordul acestor puţuri la reţelele de alimentare cu apă din sate.

"În mod normal, aceste foraje ar trebui să fie funcţionale, prin dotarea cu pompe sau utilizate prin racordarea la sistemele de alimentare cu apă din localităţi. Din cele 35 de puţuri de mare adâncime realizate, 16 nu sunt folosite din cauza lipsei dotărilor tehnice, patru sunt colmatate, şapte sunt arteziene şi trei fie nu au apă potabilă, fie nu sunt realizate corespunzător", a declarat, miercuri, directorul SGA Vaslui, Iancu Arcăleanu.

Execuţia celor 35 de foraje de mare adâncime în judeţul Vaslui s-a făcut începând cu anul 2007, atunci când peste 1.400 de fântâni au secat şi 10.700 surse de apă şi-au redus considerabil volumul din cauza secetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici