Peste 40 de percheziţii în două dosare penale. Au înşelat statul cu peste 66 de milioane de lei

Poliţiştii au făcut 42 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Vâlcea, la locuinţele unor persoane bănuite de comerţul deşeurilor, materialelor reciclabile feroase şi neferoase care au spălat bani şi au făcut evaziune fiscală, a transmis, marţi, IGPR.

547 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de percheziţii în două dosare penale. Au înşelat statul cu peste 66 de milioane de lei

Peste 40 de percheziţii în două dosare penale. Au înşelat statul cu peste 66 de milioane de lei

În cele două dosare penale sunt cercetaţi 28 de bănuiţi, persoane fizice şi juridice, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Peroanele au înşelat statul cu peste 66.000.000 de lei.

În perioada 2016-2022, bănuiţii ar fi făcut circuite comerciale fictive printr-o firmă, înregistrând documente false de achiziţii de deşeuri de materiale reciclabile de la persoane fizice.

Sumele încasate din vânzarea bunurilor erau decontate prin sistemul bancar prin diverse retrageri numerar, justificate ilegal.

De asemenea, în calitate de furnizori ai societăţilor administrate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi omis să evidenţieze în contabilitate livrări către diverşi parteneri beneficiari.

Poliţiştii au stabilit că bănuiţii ar fi controlat 16 firme, iar prin intermediul acţiunilor ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 66.000.000 de lei, reprezentând impozit pe profit rezultat din vânzări, respectiv impozit pe profit rezultat din achiziţii de la persoane fizice şi juridice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici