Peste 5.000 de situaţii de urgenţă în ultimele 72 de ore, în România

Pompierii au intervenit la peste 5.000 de situaţii de urgenţă în ultimele 72 de ore, în toată ţara. Cele mai multe solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor, 4.363 de persoane fiind asistate de echipajele SMURD, în urma a 4.313 de solicitări.

419 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de situaţii de urgenţă în ultimele 72 de ore, în România

Peste 5.000 de situaţii de urgenţă în ultimele 72 de ore, în România

Pe parcursul celor 3 zile, pompierii au intervenit pentru stingerea a 370 incendii, precum şi în alte 776 de intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane şi animale, inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase şi alte tipuri de intervenţii destinate protecţiei comunităţilor.

Totodată, pe timpul misiunilor desfăşurate, colegii noştri au salvat 33 persoane aflate în dificultate, informează IGSU.

Din totalul celor 370 de incendii înregistrate la nivel naţional, 236 au fost arderi de vegetaţie (mirişti,vegetaţie uscată, deşeuri menajere şi fond forestier), suprafaţa de teren afectată fiind de aproximativ 598 ha.

Arderea miriştilor sau a vegetaţiei este strict interzisă şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei (pentru persoane fizice) şi de la 50.000 lei la 100.000 lei (pentru persoane juridice).

De asemenea, pentru protecţia populaţiei, în ultimele 72 de ore au fost transmise 61 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 23 mesaje privind manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Timiş şi Vaslui, 37 mesaje privind prezenţa animalelor periculoase (urşi), în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova şi Vrancea şi 1 mesaj privind dispariţia unui minor, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov

Concomitent cu misiunile desfăşurate pentru stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pompierii militari au acţionat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă. Astfel, salvatorii au acţionat în 85 de localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Tulcea şi Vaslui pentru evacuarea apei din 9 case, 32 curţi, 1 beci şi de pe 11 străzi, precum şi pentru îndepărtarea a 216 copaci şi 8 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil. De asemenea, s-a acţionat pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse de pe acoperişurile a 72 case, 19 anexe gospodăreşti, 1 bloc de locuinţe,2 instituţii publice, 1 operator economic (magazin), fiind afectate 19 autoturisme.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar cu dificultate pe A2 (km 64 – 125)/CL, din cauza ploii torenţiale şi a acumulărilor de apă de pe carosabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici