Peste 50 de elevi români au intrat în contact cu britanicii diagnosticaţi cu virusul H1N1

Directorul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi, Vasile Guzganu, a declarat presei, luni, că 53 de elevi români au intrat în contact cu cei doi elevi britanici diagnosticaţi cu virusul gripal H1N1, aceştia fiind monitorizaţi de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

12 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de elevi români au intrat în contact cu britanicii diagnosticaţi cu virusul H1N1

Peste 50 de elevi români au intrat în contact cu britanicii diagnosticaţi cu virusul H1N1

Potrivit lui Guzganu, inspectorii DSP Iaşi verifică starea elevilor români care au intrat în contact cu cei doi elevi britanici, dar în acelaşi timp sunt monitorizaţi şi cei 60 de angajaţi ai instituţiei de învăţământ.

De asemenea, grupul celor 19 elevi britanici sosiţi de câteva zile la Iaşi este supravegheat în permanenţă, copiii fiind cazaţi într-un cămin al liceului respectiv.

"Cei doi elevi britanici au făcut febră sâmbătă seară. Am luat imediat măsura separării de restul grupului. Sunt 53 de elevi care au intrat în contact cu elevii britanici şi aproape 60 de angajaţi care au fost de serviciu în ultimele zile", a declarat directorul Vasile Guzganu.

El a mai spus că o situaţie deosebită se înregistrează în rândul a 17 elevi care susţin în aceste zile examenul de bacalaureat.

"Aceştia vor da probele în săli separate de restul elevilor, iar lista cu numele acestora am înaintat-o deja la Inspectoratul Şcolar", a afirmat Vasile Guzganu.

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal H1N1, fiind vorba de doi adolescenţi din Marea Britanie care au sosit, la Iaşi, în 23 iunie, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici