Peste 50 de kilograme de carne alterată, confiscată de la Kaufland Constanţa

Peste 50 de kilograme de carne au fost confiscate vineri, din magazinul Kaufland din Constanţa de către inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, care au stabilit că produsele erau alterate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisariatului, Rodica Mocanu.

101 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de kilograme de carne alterată, confiscată de la Kaufland Constanţa

Peste 50 de kilograme de carne alterată, confiscată de la Kaufland Constanţa

Purtătorul de cuvânt al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Rodica Mocanu, a declarat că echipele de control au descoperit 50 de kilograme de piept de pui alterate, care au fost retrase de la comercializare. De asemenea, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au mai descoperit la unele produse şi nereguli legate de etichetare.

Pentru aceste nereguli, conducerea magazinului va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 20.000 şi 100.000 de lei.

Totodată, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au făcut verificări şi în staţiunea Eforie Sud, unde au fost controlate două terase de pe plajă, şi în acest caz fiind descoperite mai multe nereguli.

Astfel, nu existau spaţii amenajate corespunzător pentru un serviciu de alimentare, iar în frigiderul uneia dintre terase au fost găsite diverse alimente mucegăite. Această terasă a mai fost închisă temporar în urmă cu câteva săptămâni şi redeschisă după ce îşi remediase deficienţele constatate atunci de către inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor. De această dată, reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au închis definitiv această terasă şi au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

Rodica Mocanu a mai spus că la cealaltă terasă verificată inspectorii au găsit mâncare preparată în urmă cu câteva zile care era oferită turiştilor. În acest caz, conducerea terasei a fost amendată cu 10.000 de lei.

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au închis magazinul Kaufland Colentina, din Bucureşti, pentru 48 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie privind accesul în unitate, a declarat vineri, consilierul preşedintelui ANSVSA, Raul Balogh.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici