Peste 500 de militari din Timişoara s-au întors din Afganistan. Duşa: "Militarii sunt vedetele de astăzi, ei şi-au pus viaţa în pericol" - FOTO

Un ceremonial militar a avut loc, joi, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru Batalionul 2 Manevră "Scorpionii Galbeni", întors din teatrul de operaţiuni din Afganistan, ministrul Apărării, Mircea Duşa spunând că militarii "şi-au pus viaţa în pericol pentru această misiune".

539 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de militari din Timişoara s-au întors din Afganistan. Duşa: "Militarii sunt vedetele de astăzi, ei şi-au pus viaţa în pericol" - FOTO

Peste 500 de militari din Timişoara s-au întors din Afganistan. Duşa: "Militarii sunt vedetele de astăzi, ei şi-au pus viaţa în pericol" (Imagine: Tudor Costi/ Mediafax Foto)

Ministrul Mircea Duşă, care a participat la ceremonial, a declarat că le mulţumeşte militarilor români că şi-au îndeplinit cu succes misiunea şi că s-au întors cu bine acasă.

"Militarii sunt vedetele de astăzi, ei şi-au pus viaţa în pericol pentru această misiune într-un loc deosebit de periculos. Le mulţumesc în mod deosebit pentru că acel ordin, care a fost verbal, dar a fost unul de luptă, de a se întoarce acasă cu efectivul complet, a fost îndeplinit. Apreciem eforturile pe care militarii români le fac în teatrele de operaţiuni, eforturile pe care Armata Română le face pentru a asigura securitatea mondială pe principiul colaborării", a spus Mircea Duşa.

Ministrul a menţionat şi accidentul rutier petrecut în Afganistan în care au fost implicaţi patru soldaţi români, dar care s-au întors cu bine acasă.

Comandantul Batalionului 2 Manevră "Scorpionii Galbeni", Cristian Dan, le-a mulţumit soldaţilor care şi-au încheiat misiunea cu succes.

"Este un moment de bucurie şi unul de împlinire, pentru că ne-am întors cu toţii acasă şi pentru că misiunea pe care ne-a încredinţat-o ţara a fost dusă la bun sfârşit. Am securizat aria de operaţii repartizată batalionului, executând misiuni în parteneriat cu fortele de securitate afgane şi, în acelaşi timp, am transferat spre guvernul şi forţele afgane patru dintre bazele militare la termenele stabilite de către eşaloanele superioare. Sunt mândru, atât de subordonaţii mei, cât şi că misiunea a fost dusă la bun sfârşit şi ne-am întors cu toţii acasă", a declarat lt. col. Cristian Dan, comandantul Batalionului 2 Manevră "Scorpionii Galbeni".

Peste 500 de militari din cadrul Batalionului 2 Manevră "Scorpionii Galbeni" din Timişoara au plecat începând cu 8 ianuarie în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în provincia Zabul, unde au asigurat climatul de securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici