Peste 500 de persoane comemorează victimele cutremului din China, în complexul Dragonul Roşu

Peste 500 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în jurul orei 20.00, în complexul comercial Dragonul Roşu din Capitală şi au aprins lumânări în memoria victimelor cutremurului din China, al cărui bilanţ a ajuns la 41.353 de morţi şi 32.666 de dispăruţi.

988 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de persoane comemorează victimele cutremului din China, în complexul Dragonul Roşu

Peste 500 de persoane comemorează victimele cutremului din China, în complexul Dragonul Roşu (Imagine: Mediafax Foto)

Participanţii ţin în mână câte o floare albă, iar în mijlocul complexului au desenat, din lumânări aprinse, o inimă. În interiorul inimii din lumânări este scrisă data cutremurului devastator din China - 5. 12 - şi numele provincia în care s-a întâmplat tragedia - Sichuan - cu litere chinezeşti.

Câteva zeci de persoane susţin o pancartă pe care este scris, tot în chineză, "Ne rugăm pentru sufletele celor decedaţi în urma cutremului din provincia Sichuan", iar pe fundal se aude o muzică ambientală. Comemorare va dura câteva ore, potrivit unor participanţi.

Cutremurul produs în China, la 12 mai, a provocat moartea a 41.353 de persoane şi dispariţia altor 32.666, în toate regiunile afectate, precum şi rănirea a 274.683 de persoane, a anunţat miercuri Guvernul de la Beijing, citat de AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici