Peste 540.000 de studenţi au început facultatea. Cum văd studenţii noul an universitar în condiţiile actuale

  • Peste 540.000 de studenţi au încep facultatea, în creştere faţă de anul trecut
  • Ariana, studentă UNATC: E bine că avem festivitate, simţim şi noi că am început un an nou
  • Nu toate facultăţile au organizat festivităţi, mulţi studenţi s-au cunoscut online
484 afișări

Aisha are 21 de ani şi astăzi a fost o zi specială pentru ea. A început viaţa de student. Aisha a intrat cu o medie mare la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, din Bucureşti, şi îţi spune că a plecat de acasă, astăzi, cu un singur gând. Să-şi cunoscă colegii. Este dornică să înveţe cât mai multe şi să fie activă. Mai ales că a dat Italia ... pe Bucureşti.

Aisha, 21 de ani: Eu vin din Italia şi a fost un mare challenge pentru mine pentru că ştiam doar să vorbesc când am venit aici.

Reporter: De ce teatru?

Aisha: Pentru că este o meserie foarte grea în care trebuie să ai minte, trup şi suflet. Altfel este degeaba.

Reporter: De ce te-ai întors?

Aisha: Pentru că este diferit, este un oraş mai tânăr, mai vesel. Îmi deschide vena artistică Bucureştiul. Absolut totul nou, nu cunosc pe nimeni.

Ariana, tot studentă la UNATC Bucureşti, se declară fericită. Era mare păcat dacă nu se organiza o festivitate, îţi spune ea. Măcar la facultate, dacă la final de liceu nu a avut parte.

Ariana: Am emoţii, sunt emoţiile astea de început, deşi e toată nebunia asta cu pandemia uite că s-a găsit soluţia pentru a organiza un eveniment frumos, ca să simţim şi noi că am început un nou au.

Reporter: De ce teatru?

Ariana: Pentru mine teatrul e cea mai mare pasiune, nu aş putea trăi fără teatru, nu vreau să fac altceva. Eu sper ca în România toată lumea asta a teatrului să fie văzută mult mai bine, să fie mult mai apreciată pentru că merită, este o muncă enormă şi până la urmă facem meseria asta pentru oameni.

Andreea şi Tania abia s-au cunoscut la festivitate. Şi speră să aibă cât mai puţine ore online.

Andreea: Vom învăţa hibrid, o să facem atât online, cât şi fizic, dar grupele o să fie mai mici. Este un moment foarte prost, fix pentru că este pandemie şi nu am putea lucra, o să avem anumite restricţii. Cut

Tania: Sper să avem multe ore fizic pentru că actoria şi medicina nu se pot face online. De mică visam să devin regizor de teatru.

Studenţii de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, din Iaşi, au avut şi ei parte de o festivitate. Însă, nu toate facultăţile au organizat una. Mulţi studenţi de anul I s-au cunoscut online. În total, să ştii că peste 540 de mii de studenţi au început săptămâna aceasta un nou au universitar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici