Peste 580 de persoane aflate în pericol au fost salvate de nava de supraveghere MAI

Nava maritimă MAI 1107 din dotarea Gărzii de Coastă a salvat peste 580 de persoane aflate în pericol în timpul unei misiuni internaţionale Frontex, care s-a desfăşurat în Marea Mediterană pentru o perioadă de trei luni.

882 afișări
Imaginea articolului Peste 580 de persoane aflate în pericol au fost salvate de nava de supraveghere MAI

Peste 580 de persoane aflate în pericol au fost salvate de nava de supraveghere MAI

Nava maritimă MAI 1107 din dotarea Gărzii de Coastă, cu 28 de membri de echipaj, a acostat ieri în Portul Constanţa după o misiune internaţională Frontex, care s-a desfăşurat în Marea Mediterană pentru o perioadă de trei luni. Aceasta, alături de alte ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă, a participat, în perioada 13 mai-13 august, la Operaţiunea Comună „Themis 2023”, organizată sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţie de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex).

„Nava MAI 1107, aflată în Catania, a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă, alături de celelalte autorităţi de impunere şi respectare a legii ale tuturor statelor membre UE participante la misiune. Nava Poliţiei de Frontieră Române a efectuat un număr de 850 de ore de patrulare, misiune de supraveghere maritimă, pentru creşterea securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Au fost desfăşurate 34 misiuni, fiind parcurse 11.997 Mm şi a participat la şase acţiuni de căutare şi salvare pe mare, asigurând astfel salvarea a 588 persoane (534 bărbaţi, 25 femei şi 29 copii), cărora le-a fost acordată asistenţă medicală şi debarcarea în siguranţă conform indicaţiilor autorităţilor italiene”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, toate persoanele au fost preluate de către autorităţile italiene, iar nava Poliţiei de Frontieră Române şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „Themis” este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici