Peste 6.400 de kilograme de peşte, confiscate de poliţişti de la începutul anului

Poliţiştii au confiscat, în primele trei luni ale anului 2023, peste 6.400 de kilograme de peşte în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol.

219 afișări
Imaginea articolului Peste 6.400 de kilograme de peşte, confiscate de poliţişti de la începutul anului

Peste 6.400 de kilograme de peşte, confiscat de poliţişti de la începutul anului

În primele 3 luni ale anului, poliţiştii au verificat peste 2.700 de obiective şi au efectuat 1.609 controale, fiind indisponibilizate peste 6.400 de kilograme de peşte, potrivit raportului transmis sâmbătă de Poliţia Română.

„Poliţiştii au desfăşurat 1.609 controale, dintre care 4 în apele maritime teritoriale, 532 în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri, bălţi, baraje), 165 în amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 569 pe linia legalităţii transportului peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, 236 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte şi alte 103 controale. Au fost verificate 2.732 de obiective, dintre care 15 depozite, 107 pescării, 12 puncte de debarcare, 24 de centre de primă vânzare, 212 amenajări piscicole, 63 de ambarcaţiuni, 116 nave, 1.916 autovehicule şi alte 267 de obiective. În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 181 de infracţiuni şi au aplicat 463 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 109.930 de lei”, transmite Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate, pentru confiscare sau pentru stabilirea provenienţei, 6.411 kilograme de peşte, dintre care 1.666 de kilograme de caras, 1.302 kilograme de crap, precum şi 1.055 de unelte de pescuit (plase monofilament, plase de pescuit din fir textil, vintire, prostovoale, năvoade, dispozitive electrice), opt ambarcaţiuni şi trei maşini.

Acţiunile pentru protejarea biodiversităţii acvatice vor continua şi în perioada următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici